Mijn naam is Annie Steengracht en ik ben bloemstylist en eigenaar van de Bloemendeken. Samen met mijn man en zoon woon ik in Driebergen, waar ik opgroeide in een prachtig buitengebied.

Al van kinds af aan werd ik ondergedompeld in een creatieve wereld. Mijn moeder was ceramiste en mijn vader was altijd, als het maar even kon, buiten te vinden. Bloemen waren een belangrijk onderdeel van ons leven. We hadden een grote (moes)tuin van groenten en bloemen, waar we met 3 gezinnen van konden eten. En jaarlijks kwamen mensen van heinde en verre naar onze expositie waar we onder andere droogboeketten verkochten.

Na jaren studeren en elders in het land te hebben gewoond kwamen mijn gezin en ik terug naar het gebied van mijn roots. Daarmee was de tijd gekomen om mijn lang gekoesterde wens dan eindelijk uit te laten komen: de Bloemendeken opzetten.

De Bloemendeken is ontstaan vanuit mijn droomwens om alle nabestaanden van overleden dierbaren, dezelfde ‘beleving’ te laten hebben als ik ooit had toen mijn ouders overleden. Toen mijn moeder overleed hebben haar vriendinnen een prachtige deken van anemonen gemaakt voor op haar kist. Dit was zó bijzonder en liefdevol. Toen mijn vader een paar jaar later overleed wist ik: zo’n kistbedekking wil ik ook voor hem maken, samen met mijn familie. Voor hem werd het een ‘tuintje’.

Kortom, bezig zijn met de Bloemendeken stemt mij heel gelukkig, en ik word erg blij van de groei die de Bloemendeken nu ook op andere gebieden doormaakt. Zo geef ik tegenwoordig ook workshops en ik verzorg boeketten op kantoor en aan particulieren. Hierover later meer!

Heb je iets gelezen wat je aanspreekt of wil je eens van gedachten wisselen? Ik kom graag met je in contact!

Liefs,
Annie